Membership
 
Vem är online?
 
Site Contributions
 
1
 
About Nord
Nord Is an adult, socially focused raid guild which resides in the Chamber of Aspects (PVE) realm! We play to have fun with our old and new friends and we are assuming that you have the same attitude if you want to become a member of the Nord. Nord started on the Chamber of Aspects by a bunch of friends that has played together almost since the inception of WoW. We were on Aszune, most of us in the Guild "Rimfrost", who will always have a big place in our hearts. Watchword is "common sense" Everyone should have fun and no one should feel left out and abandoned. We are an scandinavian guild so if you don't speak and read Swedish, Norweigan and Danish, you won't be interested in our guild.
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Nord Forum Index -> Om Nord
View previous topic :: View next topic  
Klaatha
Boss

user avatar

Joined: 23 Nov 2008
Posts: 1090

Send private message
Reply with quote

re: Gillesregler!

0
Gillesregler
Nords medlemskrav:
Ålder 25 år, undantag kan göras om det finnes skäl för det
Tala och förstå svenska, norska eller danska.

Är man intresserad av att komma med i Nord förväntas man delta i evenemang och forumsdiskussioner för att få ett aktivt och socialt gille med aktiva medlemmar.

Alts:
Medlemmar får ha alts i gillet när alten är minst lvl 20. Alts behandlas som mains förutom vid raidinvites då mains har förtur. Inaktiva alts tas bort från gillet efter 2 månader.

Gillesbank:
Alla medlemmar av gillet får ta ut saker på banken. vill man ha nåt så pratar men med en officer så bestämmer dom om det är ok. insättningar görs på samma sätt

Fusk och botting:
Nord tolererar inte att man använder bottingprogram eller liknande saker och kommer rapportera de som använder sådant. Guldförsäljning och liknande tolereras heller inte. Kontohandling tillåter vi inte

Inaktivitet:
Ska man vara borta så skriver man det i forumet. Är man borta 1 månad så kommer karaktären tas bort från gillet men har man sagt till så får man en invite så fort man är tillbaka. Har man dock inte meddelat det så får man ansöka på nytt.

Varningar/Kick:
Detta kan inträffa om man missköter sig. Först så kommer en officer att tala med medlemmen sen beslutas det om varning eller inte beroende på vad som hänt. Är det mycket allvarligt så kan det bli kick direkt.
Saker som inte tolereras är: ninjalooting, Dåligt uppförande både på forum/ingame, mobbning av annan medlem eller trakasserier av någon anledning. Vi vill heller inte veta av nedsättande tal om sexuella läggningar, trosuppfattningar eller härkomst. Alla kan inte tycka om alla men vi kräver att alla respekteras.

Att lämna Nord:

Om du vill lämna Nord så ser vi gärna att du säger till en officer. Då kan vi ordna med forumsrättigheter och annat i förväg så blir det enklare för alla inblandade. Skulle du ångra dig så är du välkommen att söka tillbaka. Att söka till ett annat gille ses som om man vill lämna Nord och kommer därför tas bort från gillet.


Raidregler

Följande gäller för raids i <Nord>. Regler kan komma att ändras/läggas till utan notis så se till att hålla er uppdaterade med gällande regler.

Generellt:
Givetvis kommer man i tid, , 15 minuter innan raidstart, väl förberedd med gear, pots, elixir, reagents, buffmat, reparerad och icke pvpflaggad.

Om man inte är inloggad till en raid man är signad till utan giltlig anledning kommer man straffas med -50 DKP

Vi kommer att raida Onsdagar, Torsdagar och Söndagar. På tisdagar raidar vi om intresse finns. Raiderna kommer att starta 20:00 och ej pågå längre än till 23:00 om inte raiden bestämmer enhälligt att fortsätta då man kanske har väldigt lite kvar. Kan man ej raida till klockan 23.00 så signar man inte upp sig på raiden! Är man accepterad till en raid förväntas man närvara till raidens slut.

Våra raiddagar är f.n:
Onsdagar, Torsdagar, Söndagar, Tirsdagar

Raids kommer att finnas i kalendern ingame senast en vecka innan raiddatum. Raiden låses kl 15.00 på raiddagen och vill man med, acceptar man innan dess.

Gillesraider planeras och startas endast av Officerer.

Alla medlemmar är välkomna att starta raids på andra dagar och i instanser som ej krockar med gillets planerade raids. Detta för att man inte ska kunna låsa sig till raidinstanser och därmed ej kunna delta i gillets raids. Detta gäller endast heroic raids. Alla är välkomna att pugga eller starta egna raids som ej innefattas av gillets raidfokus.

Ranken "Raider" uppnår man enligt beskriving som finns i raidforumet.

Loot och DKP:
DKP kommer endast att ges för "köpt" loot och då med minst epic kvalitet.

DKP är aktiv för följande raids och dessa får icke puggas då de är gillets nuvarande raidfokus: ICC

Icke DKP aktiva raids kan puggas.

Priserna på looten är statiska och kostar enligt följande:
  Epic - 50 DKP
  Legendary - 100 DKP
  Artifact - 250 DKP

Priserna är satta så att man ska slippa decimaler i 10- och 25-mannaraids

ZeroSum DKP innebär att all DKP i den aktuella instansen skall bli +/-0.

Ett exempel:
  Spelare 1 lootar en epic och får betala 50 DKP.
  Raiden delar på dessa 200 DKP och erhåller således 5 DKP var.
  Nu har Spelare 1 -45 DKP och resten av raiden har +5 DKP vardera.

  Spelare 2 lootar en epic och betalar 50 DKP.
  Raiden delar på dessa och erhåller igen 5 DKP vardera
  Spelare 1 har nu -40 DKP
  Spelare 2 har också -40 DKP
  resten av raiden har +10 DKP

Vid nästa raid har somliga +DKP och andra har -DKP. Nya och medlemmar som inte tidigare raidat har 0DKP.

Vid drop har först och främst den som kan använda looten företräde och givetvis har den med mest DKP förtur till looten. Skulle det finnas fler än en som har nytta av looten och dessutom har samma DKP avgörs det med bäst uppgradering och om inte det kan skilja personerna åt, slutligen med roll. Självklart ges företräde till loot till den som looten är tänkt för i första hand. Cloth till cloth users, leather till leather users osv. Alla har rätt att rolla på loot som kan användas, men prioriteringen blir som ovan.

Alla kan ange att de vill ha looten som droppar. Även om man har -DKP.


Raidaddons:

Beskrivs i annan tråd i detta forum
Posts from:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Nord Forum Index -> Om Nord All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
 
 
 
1
Server Status
 
News
 
1